Пребиха кандидат за народен представител на БСП

Това е Никола Попстоев
10 сеп 2022 16:20, Росен Стойчев
361
Пребиха кандидат за народен представител на БСП
Снимка: Пресцентър на БСП

Кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" в 23-ти МИР в София Никола Попстоев беше нападнат и бит в късните часове на 9 септември. Инцидентът се е случил на ул. "Кръстьо Сарафов" в столичния квартал "Лозенец".

"След боя, който изядох, нараняванията по мен са възможно най-малко, защото на земята заех така наречената ембрионална поза, както ѝ казваме в медицината, коментира Никола Попстоев. Още снощи той е дал  показания в 4-то РПУ, а сутринта до 6 часа е бил в "Пирогов".

Председателят на БСП - София Иван Таков категорично осъди побоя над кандидата за народен представител от 23-ти МИР и го нарече "нападение от омраза".

"Случилото се снощи не е просто тревожен инцидент. Настоявам тези побойници да бъдат разкрити и да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Няма да оставим този случай без последствия", категоричен бе той.

Никола Попстоев разказа, че вчера първо е присъствал на тържественото честване на 9 септември на Паметника-костница на Съветската армия в "Лозенец". След това с други младежи от БСП са се отправили към Паметника на Съветската армия.

"Там искахме просто да охраняваме паметника. Имаше и кордон от полиция. Голяма група от ултра националисти се бяха събрали и създаваха напрежение. Имаше провокации. Не разбрах точно откъде са тези хора. В продължение на 3 часа постоянно ни обиждаха, доста нецензурни изрази летяха по наш адрес. Никой от нас обаче не се поддаде и не отвърна. Когато си тръгнахме, полицията ни съпроводи до метростанцията на Софийски университет", твърди кандидатът за депутат.

Докато се прибира към дома си, в тъмна уличка го догонва група мъже, която по думите му с  животинска злоба тича към него.

"В следващия момент усетих удар и паднах на земята. И започна серия от ритници и удари с юмруци. Не мисля, че използваха някакви предмети. Сигурно около минута, минута и половина продължи всичко. Опитах да се надигна, те ме оставиха и тръгвайки да бягат ми казаха: "Предай на приятелчетата си, че това ги чака и тях!". По това съдя, че бяха част от онази група, която ни ругаеше на Паметника на Съветската армия, докато не си тръгнахме от там", продължи разказа си той.

След побоя Никола Попстоев успява да стигне до 4-то РПУ, където дава показания.

"В Районното установих, че ми липсва часовникът. Когато се върнахме на мястото на боя, успях да го намеря. Портфейлът ми беше непокътнат, телефонът не беше взет, следователно не става дума за нападение с цел грабеж. Не разбирам цялата тази омраза от млади хора", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Човека е отишъл да празнува 78 години от болшевишката окупация на България. Разходил се до "паметника - светиня" за тукашните феодали. Защо само са го били? Навсякъде по света националните предатели ги бесят.
264
3
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Ми то всички от БСП заслужават корав бой.
263
2
 
11
 
! Отговори
Криско преди 1 година
Добра новина за демокрацията на България.
262
2
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Щом празнуваш 9 септември ти е бил малко боя.
261
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Които и да го е направил е герой
260
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E, стига реклама, де. Даже и платена да е. /Когато пребият някого обикновено го водят в болница са преглед, а не в полицията за оплакване/ . Една синина няма, ама си загубил часовника и портфейла. Това по мирише на алкохолизъм. Абе, комунисти, Сър
259
3
 
6
 
! Отговори
хубава преди 1 година
новина, дано повече такива новини да има
258
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩОМ Е ПОДЪРЖНИК НА ЛЕНИНСКАТА ПАРТИЯ , ЗНАЧИ Е ПОЧИТАТЕЛ НА ЛЕНИН! ЗНАЧИ ИМА СКЛОННОСТИ НА ЛЕНИН И МЪЖКИТЕ ЛАСКИ!
257
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО
256
7
 
19
 
! Отговори
Reinhard преди 1 година
Този да не е от ЛГБТ движението ? Не знаех,че в БСП освен деменциални старци има представители на третополови и безполови! Нещото го набили? Това нещо на снимката има ли пол? Кандидат- ***!
255
4
 
17
 
! Отговори
БайХ преди 1 година
БСП май имат трудности с набавяне на кадри щом този *** им е кандидат представител. На този мозъка му май е останал в ембрионална поза
254
4
 
12
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
В поза пусни ми бюлетината отзад :)))
253
4
 
15
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
До Поп Стою 278 Момчето казва че се е оправило. До година нямало да ходи на манифестация и да пази паметниците.
252
4
 
12
 
! Отговори
късата клечка се преди 1 година
падна на мандраджийте.
251
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати терориста Ще празнува окопацията на България и ще ходи да пази паметниците на същите тези терористи
250
10
 
33
 
! Отговори
Зъл пърт преди 1 година
Малко му е! Гадад ще ми празнува 9.09.,деня, след който неговата партия(БКП-БСП),започва да избива опонентите си без съд и присъда-28 000 само за първия месец.Когато и да я забраним тази партия все ще е късно- задължително е, ако имаме достойнство!
249
14
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бой по рускофашистките агенти на плешивия фюрер
248
9
 
13
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 година
Он е *** и е изял тоягата ама можело и да налапа папалюгата
247
7
 
26
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Ултранационалисти пребили ултрапредател ! Ето къде била добрата новина ;)
246
2
 
7
 
! Отговори
Болест преди 1 година
Тук един и същ си пише и отговаря сам на себе си, много интересен монолог!